In Memoriam

In 1999 is Rogier als neuroloog/immunoloog naar Rotterdam gekomen waar hij met grote voortvarendheid in 2002 ErasMS heeft opgericht dat hij met zijn team tot grote bloei bracht. Dit was een enorme prestatie, waarvoor hij nationaal en internationaal grote waardering heeft geoogst en die ook in de pers niet onopgemerkt bleef.

In 2009 is Rogier benoemd tot bijzonder hoogleraar in ‘multipele sclerose en neuroimmunologie van het centrale zenuwstelsel’. Rogier was de ideale bruggenbouwer tussen de afdelingen Neurologie en Immunologie. Het hoogstaande onderzoek dat onder zijn leiding werd uitgevoerd, leidde tot vele publicaties in high impact journals, prachtige proefschriften en prestigieuze prijzen.

Hij was ook altijd graag bereid zijn kennis en klinische expertise te delen, zowel binnen de afdeling Neurologie, met de regionale MS neurologen, als ook landelijk en internationaal. Zijn actieve participatie in onderwijsactiviteiten, zoals patiëntbesprekingen en referaten was altijd stimulerend en vaak zeer origineel, out of the box denken deed hij graag. Hij had een groot netwerk en heeft veel organisatorisch werk gedaan, zoals bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en in de executive board van ECTRIMS.

Rogier zat boordevol bruisende plannen en ideeën voor nieuwe researchprojecten toen het noodlot toesloeg en hij op 5 april j.l. geheel onverwacht de diagnose uitgezaaid carcinoom te horen kreeg. Ondanks de ongekend donkere wolken die zich boven hem en zijn gezin samenpakten, nam hij direct het voortouw om mooie herinneringen te maken en zorg te dragen voor de toekomst van zowel zijn gezin als de wetenschap. Op 14 mei moest hij met spoed op de ICU opgenomen worden vanwege een ernstige complicatie waaraan hij 2 dagen later is overleden.

Rogier Hintzen wordt intens gemist en is een inspiratie voor velen.