ErasMS Centrum

ErasMS is het Rotterdamse centrum voor multiple sclerose en ontstekingen van het centrale zenuwstelsel. Het centrum kwam in 2002 tot stand dankij de inzet van Rogier Hintzen. Er zijn weinig ziektes die meer onzekerheid met zich meebrengen dan multiple sclerose. MS is een neurologische aandoening met veel verschillende mogelijke kenmerken. Hoe de ziekte zich ontwikkelt, is vaak onvoorspelbaar. Het Rotterdamse MS Centrum ErasMS is een zorg- en onderzoekscentrum waar verschillende specialisten met elkaar samenwerken. Hiermee willen wij zorgen dat de MS-patiënt, de beste zorg kan krijgen. Daarnaast hebben we veel aandacht voor patiënten met ontstekingsaandoeningen van het zenuwstelsel, die op MS lijken.

ErasmMS is een onderzoekscentrum waar volwassenen én kinderen met MS worden vervolgd. De kracht van het centrum is de samenwerking tussen artsen en onderzoekers in het Erasmus MC met als doel, een betere behandeling van MS.

Rogier was zeer gedreven om te komen tot een beter perspectief voor zijn patiënten door onderzoek. De kegelvrienden en jaarclubgenoten van Rogier hebben het initiatief genomen om zorg te dragen voor de wetenschappelijke nalatenschap van Rogier. Er is financiële ondersteuning nodig voor drie projecten die hij zelf niet heeft kunnen afmaken: Proud, Proud Kids en PPMS. Giften voor deze projecten kunnen ook via deze site gedoneerd worden.