Rogier Hintzen Award

Rogier Hintzen overleed in 2019 op de leeftijd van 56 jaar, vol plannen voor nieuw onderzoek naar een betere behandeling van MS. Rogier Hintzen was een betrokken arts, als geen ander kon hij bijzondere diagnoses stellen waarbij hij altijd oog hield voor de patiënt. En hij was een gedreven onderzoeker, met als motto: wetenschappelijk onderzoek is dé route naar een betere behandeling. In 2002 richtte hij met grote voortvarendheid ErasMS op, het Rotterdamse centrum voor MS en ontstekingen van het centrale zenuwstelsel.

Naast zijn vele grote talenten beschikte Rogier ook over een bijzonder warme persoonlijkheid, een zeer goed gevoel voor humor en een enorme creativiteit.

De afdeling Neurologie van het Erasmus MC heeft in overleg met zijn vrouw Eleonoor en de Erasmus MC Foundation besloten om Rogier Hintzen te eren met het instellen van de Rogier Hintzen Talent Award en de Rogier Hintzen Grant.

De Rogier Hintzen Talent Award en de Rogier Hintzen Grant hebben een ANBI status. Donaties zijn dus fiscaal aftrekbaar. Wilt u een nota ontvangen ten behoeve van uw belastingaangifte of overweegt u een periodieke schenking neem dan contact via foundation@erasmusmc.nl of bel 010 703 48 02.

Read more Read less
from €886.000 (100%)
View all

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Start fundraising
View all

Rogiers droomproject in vervulling

15-05-2020 | 09:36 Precies een jaar geleden is neuroloog-immunoloog Rogier Hintzen op 56-jarige leeftijd overleden. Rogier deed baanbrekend onderzoek naar Multiple Sclerose (MS) en was een betrokken arts. Hij was een gedreven onderzoeker, met als motto: wetenschappelijk onderzoek is dé route naar een betere behandeling. Rogier Hintzen wordt intens gemist en is een blijvende inspiratie voor velen. Het was zijn diepe wens de rol van T-cellen in het ontstaan van MS te onderzoeken. We weten uit onderzoek dát T-cellen een rol hebben, we weten echter niet wélke rol ze hebben in het ontstaan van MS. Mede dankzij de steun van vele vrienden, familieleden, fondsen, bedrijven en donateurs is het totale bedrag van € 500.000,- geworven, dat nodig is voor de uitvoering van dit onderzoek.
Read more
View all
€20

Anonymous

30-11-2021 | 19:09 To: MegaSterktegenMS