Rogier Hintzen Award

Rogier Hintzen overleed in 2019 op de leeftijd van 56 jaar, vol plannen voor nieuw onderzoek naar een betere behandeling van MS. Rogier Hintzen was een betrokken arts, als geen ander kon hij bijzondere diagnoses stellen waarbij hij altijd oog hield voor de patiënt. En hij was een gedreven onderzoeker, met als motto: wetenschappelijk onderzoek is dé route naar een betere behandeling. In 2002 richtte hij met grote voortvarendheid ErasMS op, het Rotterdamse centrum voor MS en ontstekingen van het centrale zenuwstelsel.

Naast zijn vele grote talenten beschikte Rogier ook over een bijzonder warme persoonlijkheid, een zeer goed gevoel voor humor en een enorme creativiteit.

De afdeling Neurologie van het Erasmus MC heeft in overleg met zijn vrouw Eleonoor en de Erasmus MC Foundation besloten om Rogier Hintzen te eren met het instellen van de Rogier Hintzen Talent Award en de Rogier Hintzen Grant.

De Rogier Hintzen Talent Award en de Rogier Hintzen Grant hebben een ANBI status. Donaties zijn dus fiscaal aftrekbaar. Wilt u een nota ontvangen ten behoeve van uw belastingaangifte of overweegt u een periodieke schenking neem dan contact via foundation@erasmusmc.nl of bel 010 703 48 02.

Lees meer Lees minder
van totaal € 736.000 (82%)
Bekijk alle

Bekijk hieronder de inspirerende acties van anderen en start zelf een actie. 

Start actie
Bekijk alle
€ 6.500

Anoniem

13-03-2020 | 10:45 Een moeder met een kind met MS